Det bliver fremover mindre lukrativt for parcelhusejere at installere et solcelleanlæg på taget. I dag kan et anlæg betale sig selv hjem på seks-otte år, men regeringen lægger nu op til nye regler, der vil øge tilbagebetalingstiden til ti år.
Populært sagt har solcelleejere hidtil kunnet sælge deres overskydende strøm til elselskaberne når solen skinnede, og så købt strømmen tilbage uden afgifter, når solen ikke skinnede, kaldet nettomålerordningen.
I dag bliver nettomålerordningen afregnet årligt. Regeringen foreslår, at det fremover trækker produktionen fra forbruget hver time. Man skal altså bruge strøm, når solen skinner, for at få mest ud af den nye ordning. Gør man ikke det, bliver elproduktionen solgt som overproduktion.
Prisen på overproduktion skal forhøjes fra 60 øre pr. kWh til i 2013 130 øre, hvorefter den vil falde år for år indtil prisen rammer 60 øre i 2017. Nye solcelleejere kan få fast låst prisen for overproduktion i ti år.
Derudover skal loftet på 6 kWp for private anlæg fjernes. Det vil sige, at skal være muligt for boligforeninger og lignende at investere i større solcelleanlæg.
De nye regler vil i første omgang kun gælde for solcelleanlæg, der bliver bygget efter nytår. Regeringen lægger op til, at anlæg, der er blevet installeret i 2012 kan fortsætte med den nuværende ordning i en overgangsperiode på ti år.
Anlæg bygget før 2012 kan fortsætte med den nuværende støtte i 15 år.