Langt fra alle steder har fjernvarmen fået den kolde skulder af lokalbefolkningen. Ud af Assentofts cirka 1.250 husstande har omkring 850 sagt ja til fjernvarme. Og interessen var også tydelig, da det var borgermøde.
– Vi afholdt et informationsmøde, hvor vi havde gjort klar til 420 gæster, men vi måtte hurtigt finde ekstra stole frem. Flere af tilhørerne måtte helt ud på lægterne. Det var overvældende, og det er virkelig dejligt at opleve så stor interesse, siger Karsten Randrup, fjernvarmechef hos Verdo.
Dermed ligger der også et håb om, at endnu flere husstande melder sig til fjernvarmeprojektet, når det sp smpt begyndet at rulle i gang.
– Det er vigtigt at få så mange med fra start som muligt. Der er store besparelser i at lægge fjernvarmen ind, når vi alligevel har alle maskinerne fremme, så det kan betale sig både for beboerne og for os, lyder det fra Karsten Randrup.
Gravearbejdet er allerede så småt ved at gå i gang, og man vil have i alt tre hold på sagen.
Det første hold begynder midt på Storegade og bevæger sig derfra i begge retninger. I løbet af det sene forår forventes de første husstande at være tilsluttet.
I forbindelse med fjernvarmen i Assentoft bliver der etableret to midlertidige varmecentraler. På sigt er det planen, at det skal opgraderes til en permanent varmecentral med en akkumuleringstank. Akkumuleringstanken har samme funktion som et batteri og kan gemme energien. Det gør det muligt at opsamle energien fra vindmøller og solanlæg, når de producerer billig strøm, og bruge den, når der er behov for den i fjernvarmen. På den måde får borgerne de billigst muligt varmepriser.
Efter planen skal hele udrulningen i Assentoft være afsluttet i løbet af 2027.
Kilde: Verdo