
Ofte bliver den grønne omstilling koblet til arbejdskraft med meget specielle kompetencer. Og det er da også helt grundlæggende dem, som omstilllingen hviler på.
Omvendt er der mange led i den grønne omstilling, og mange jobs, som kan gøre en virksomhed mere grøn, men som kan varetages af andre faggrupper. Det er tanken bag projektet ”Grøn omstilling – en nøglebrik til social inklusion”, som kobler grøn omstilling med social inklusion og som bidrage til, at flere udsatte ledige bliver kvalificeret til at løse konkrete grønne opgaver i virksomhederne.
Projektet er støttet med 17,6 mio. kr. af Den Europæiske Socialfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og løber fra 2023 til primo 2025.
Cabi, som er en non-profit organisation, der arbejder for at styrke social ansvarlighed på arbejdsmarked, ser et stort potentiale.
– Grøn omstilling og social inklusion er hver især meget vigtige dagsordner, som vi mener kan understøtte hinanden og dermed sikre grøn arbejdskraft til fremtiden. Når vi kobler to så store emner sammen, kalder det på samarbejder på tværs af mange aktører. Dem har vi samlet i dette projekt, fortæller Ea Nielsen, souschef i Cabi.
Et afgørende element i projektet er netop et tæt samarbejde mellem Cabi, virksomheder, erhvervsorganisationer, erhvervsskoler og en række kommuner.
Med i projektet er Erhvervsråd Herning-Ikast-Brande, Ikast-Brande Kommune, Herning Kommune, Herningsholm Erhvervsskole, Esbjerg Kommune, GreenSkills Esbjerg, Learnmark Horsens, Hedensted Erhverv, Hedensted Kommune, Holstebro Kommune, UC Holstebro, Holstebro Er-hvervsforum og Erhvervshus Midtjylland. Derudover forventes det, at op mod 300 virksomheder deltager, og at ca. lige så mange udsatte ledige kommer i arbejde.
Kilde: Cabi