
I dag står organisationen Elretur for indsamling, genanvendelse og genbrug af gamle elprodukter, men når cirka 41.000 danske virksomheder fra 2025 står med et produktansvar, der også omhandler indsamling af emballage, kan Elretur overtage den byrde
Elretur har allerede indsamlings- og håndteringslogistikken på plads. Og vi har erfaringen og et kæmpe netværk indenfor affaldsområdet i Danmark og udlandet. Så vi kan allerede fra dag 1 sikre, at meget mere emballage tages ud af affaldsstrømmen og genanvendt. Til gavn for miljøet, for virksomhederne og for befolkningen, siger adm. direktør i Elretur, Morten Harboe Jepsen.
Elretur vil tilbyde at håndtere og genanvende emballage ikke alene for foreningens mere end 950 medlemmer, men for alle danske virksomheder, som producentansvaret kommer til at berøre.
Baggrunden er, at de nye regler for emballager ligger ganske tæt på de regler for el-artikler, som organisationen allerede er godt inde i.
Hele Elreturs organisation er i forvejen dimensioneret til at indsamle, håndtere, genbruge og genanvende materialer. Så vi er 100% klar til at håndtere emballagen, når kalenderen siger 1. januar 2025, siger Morten Harboe-Jepsen.
Elretur starter nu arbejdet med at forberede organisationens systemer, så organisationen kun behøver at trykke på knappen den 1. januar 2025 for at håndtere og genanvende emballageprodukterne. Morten Harboe-Jepsen opfordrer alle genbrugsaktørerne til samarbejde.
Elreturs arbejder for at sikre Danmark en global førerposition i verden for genbrug og genanvendelse. Denne målsætning kræver imidlertid, at alle genbrugsaktører samarbejder. Staten, kommunerne, videns institutioner og andre genbrugsaktører skal samle kræfterne for at gøre Danmark til det foregangsland indenfor genbrug, som vi har potentialet til at blive. Dette samarbejde bakker Elretur fuldt op om, siger Morten Harboe-Jepsen.
Bekendtgørelsen for det nye producentansvar ventes at komme i 2023.
Kilde: Elretur