Resideo lancerer Braukmann Waterstop – første ventil på markedet med WiFi aktuator

Resideo lancerer nu Braukmann waterstop; en fuldautomatisk ventil til vandafspærring i tilfælde af lækage, samt Braukmann vandlækage- og frostdetektor

– Dette er en komplet løsning til at forhindre vandskader, med en blyfri, drikkevandsgodkendt kugleventil og “soft-close” aktuator, der kan tilsluttes direkte til Wi-fi uden yderligere komponenter.

Frustrerende og dyrt

Med de frostgrader vi i øjeblikket oplever i Danmark, sker det hyppigt at vandrør fryser til, og der kan opstå dyre vandlækager og ødelæggelser i sommerhuse og almene boliger.

– For at mindske risikoen for potentielle skader kan vi generelt tage forebyggende foranstaltninger, herunder normal vedligeholdelse af rørsystemet, udstyr, rør, isolering, inventar mv., men vi kan også bruge smarte løsninger. Med smart teknologi kan vi forudsige og kontrollere mange potentielle vandskader og utætheder, før de opstår, og minimere eventuelle skader, hvis uheldet skulle være ude.

– Vi forstår alle, at vandskader i boliger og større ejendomme er utroligt frustrerende og potentielt meget dyre, da en vandskade forårsaget af eksempelvis oversvømmelse, korrosion i vandinstallationer eller frost kan påføre forbrugeren meget alvorlige udgifter

Tilsluttes direkte til Wi-fi

I et smart system, hvor Braukmann lækage- og frostdetektorer er installeret, kan du blive advaret, hvis der opstår utætheder eller frosne rør. Braukmann lækage- og frostdetektor registrerer lækager, mens Braukmann waterstop lukker for vandtilførslen for at minimere skaderne.

– Detektoren er placeret i områder, hvor vand kan forårsage skade. Den er derfor ideel til badeværelser, vaskerum, under vaske og husholdningsapparater, i køkkener, omkring rør og i ventilskakte.

Detektoren er nem at installere og tilsluttes direkte til Wi-fi.

– Braukmann lækage- og frostdetektor advarer om utætheder og/eller frosne rør via Resideos Smart Home app. Den kan også advare direkte i hjemmet via LED-lys og et 100dBA alarmsignal. Detektoren registrerer vand via det 1,5-meter lange vandfølsomme sensorkabel, der er tilsluttet enheden. Du kan nemt tilslutte flere sensorkabler for at udvide detektionsområdet op til 150 meter!

Hvis en lækage opdages af detektoren, lukker Braukmann waterstop automatisk for vandtilførslen til boligen.

Youtube:

– Ventilen og detektoren forbindes nemt via Resideo Smart Home-appen, så husejere kan styre vandforsyningen fra hvor som helst. Dette strømliner processen fra eventuel lækage til reparation. Netop tidsperspektivet er meget vigtigt for at mindske skadeomfanget, hvis uheldet er ude.