Building Green har inviteret en række nye stemmer fra forskellige led af byggeriets værdikæde til at være med i et såkaldt Forandringspanel, og på årets Building Green København får Forandringspanelet deres første opgave. De har nemlig overtaget programmet på den helt nye scene Action Space den 30. oktober, hvor de står for planlægningen og faciliteringen af dagen.
Der bliver ingen debatter, ingen oplæg og ingen talere, som vi kender det. Forandringspanelet vil i stedet skabe et rum, der er bygget på tillid, inspiration, faglighed og fællesskab, og de sætter fokus på de klimamæssige udfordringer byggeriet står overfor. Forandringspanelet vil samtidig opfordre til handling og lægge op til debat om hvad de besøgende vil gøre på mandag.
Du kan blandt andet være med til følgende på scenen:
Hvad vil der ske, hvis vi stopper med at bygge nyt?
Er det tilstrækkeligt at bygge med biobaserede materialer og færre kvadratmeter for at imødekomme Parisaftalen? Reduction Roadmap beskriver, at den mest logiske vej til at overholde aftalen både indbefatter en reducering af emissioner fra byggematerialer og bygningsdrift samtidig med en reducering af den nye bygningsmasse. Sammen undersøger vi, hvordan man både opretholder den sociale-, miljømæssige- og økonomiske bundlinje ved et byggestop? Hvordan har danskernes boligpræferencer og demografi udviklet sig og matcher den boligudviklingen i Danmark?
LCA og Data: Er du klar til fase A4 og A5 i LCA juli 2025?
Med de nye LCA-krav (A4+A5) fra juli 2025 står byggebranchen overfor store udfordringer med at sikre omfattende dataindsamling fra byggepladsen. Processerne er ofte manuelle, og smartere løsninger er nødvendige. Et panel vil diskutere konkrete udfordringer, potentielle løsninger og hvordan data også kan bruges til at identificere besparelsesmuligheder.
Er den lineære fasemodel en barriere for den cirkulære omstilling?
Vi har et enormt behov for, at implementere en mere cirkulær praksis i byggeriet for at kunne nedbringe de miljømæssige påvirkninger og udtømningen af jomfruelige ressourcer, men står byggeriets lineære fasemodel i vejen for denne implementering? Det undersøger vi i en samtale mellem byggeriets værdikæder.
Podcast: Kan de nye i branchen lede den grønne omstilling?
Velkommen i studiet hos Den Nysgerrige Håndværker! Hvis du har hørt podcasten, hvor Mads Okking inviterer folk ind for at tale om deres arbejde, oplevelser og visioner for byggeriet, så ved du, at det bliver trygt og hyggeligt. Action Space bliver dagens podcast studie med en ledig mikrofon og du er inviteret med! Vi vil i fællesskab skabe rammerne for samtalen om ‘de nye’ i branchen; hvilket ansvar skal vi tage, hvordan vi er klædt på til den grønne omstilling og hvorfor vores viden er vigtig. De etablere i branchen er naturligvis også inviteret, fordi vi skal lytte til hinanden, før vi kan lære af hinanden. OBS der optages til podcast, lyt med i samtalen.
Hvad skal du gøre anderledes på mandag?
Kom og vær med til at forvandle dagens indsigter til handlinger sammen med Building Greens Forandringspanel. Sammen skaber vi et rum, hvor vi går fra ord til handling – og hvor nye idéer bliver til konkrete løsninger. Vores mål er at skabe et rum, hvor tillidsfulde og respektfulde samtaler fører til konkrete handlinger. Et sted, hvor vi inspirerer hinanden til at tænke nyt og tage ansvar. Vi glæder os til at tale om, hvad vi i fællesskab kan gøre anderledes på mandag. Dagen afsluttes med en opsamling af de vigtigste læringer og håndgribelige forslag, så du ikke bare går hjem med ny viden, men med konkrete handlinger, du kan tage fat på allerede mandag.
Nysgerrig på Action Space og Building Greens Forandringspanel? Se det hele i programmet.
Hent din gratis billet her og vær med den 30. og 31. oktober.