Mere natur i byerne som en del af den grønne omstilling

På Building Green Aarhus den 15. & 16. juni får du sat fokus på bynatur og landskab, og du kan høre om samspillet mellem fremtidens bæredygtige byudvikling, naturen og de omkringliggende havmiljøer.

En del af den bæredygtige omstilling er at gøre vores byer mere grønne og skabe mere bynatur, men det er også en disciplin, der kræver svære valg. Vi kan lukke biodiversitet ind i nybyggeri, anlæg, drift, renovering og omdannelse af det bebyggede miljø. Men hvorfor gør vi det ikke? Nogle af de største udfordringer for mere urban biodiversitet er mangel på viden og visionære eksempler at spejle sig i.

Naturarv – det groedes plads i en bæredygtig fremtid

Det groede har sin egen vilje, sin egen intelligens – det sanser om det vil vokse eller ej ud fra stedets og klimaets betingelser. Som mennesker må vi lære af og arbejde MED naturen. Landskabsarkitekturen kan ikke kun tegne sig til en erkendelse, vi skal forstå hvilke særlige betingelser som er til stede og hvilke processer vi igangsætter. Bliv klogere på naturarv i en bæredygtig kontekst, når Marianne Levinsen, der er indehaver, arkitekt MAA, MDL, DI, Marianne Levinsen Landskab, holder et indlæg.

Blå byudvikling – samspillet mellem byen, biologien og biophilia

Mange danske havne er i gang med en transformation fra industri, fiskeflåder og godstransport til udviklingsområder med boliger og erhverv. Ofte knyttet til havet, men sjældent til livet og biodiversiteten der. Det kan gøres bedre! Oplev en paneldebat faciliteret af Bygherreforeningen og Habitats, der fokuserer på samspillet mellem fremtidens bæredygtige byudvikling, byggerier, biodiversitet og havmiljøet.

Debatdeltagere:
Ellen Højgaard, direktør, Dansk Byplanlaboratorium
Hanne Petersen, sustainability consultant, Aarhus Havn | Aarhus Blue Line
Torben Gade, projektleder, Kolding Kommune / Marina City
Rasmus Vincentz, CEO & owner, Habitats
Moderator: Graves Simonsen, projektchef, arch. MAA, Bygherreforeningen

Vildt urban – landskab og bynatur som chance for transformation

Ønsket om flere naturrum og vilde arealer i byerne er blandt de højeste prioriteter for byernes udvikling. Hvordan kan der skabes nye bylivs- og boligkvaliteter med udgangspunkt i landskabet som det formende? Hør Julian Weyer, der er partner og arkitekt, C.F. Møller Architects, fortælle om arbejdet med grønne omdannelser af nye og eksisterende bymiljøer i ind- og udland og potentialet i at se grønne omgivelser som andet og mere end æstetik.

Læs mere her
Tilmeld dig gratis her og vær med til at sætte fokus på bæredygtige valg.