I Egebjerg i Nordvestsjælland er halvdelen af byen gået væk fra deres tidligere opvarmningsform og over til fjernvarmeunits fra METRO THERM. Et spritnyt nærvarmeanlæg er blevet bygget, og på sigt har de fleste i landsbyen mulighed for at gå med på det nye og langt mere vedvarende varmenet.
Fra olieby til nærvarmeby
Pt. er cirka halvdelen af byens husstande – 72 for at være helt nøjagtig – med i det nye projekt, og der kommer løbende nye til. I de store ”husstande” som skolen, plejehjemmet, forsamlingshuset mm. er der installeret store METRO VXT-fjernvarmeunits, mens det i de private boliger primært er METRO System 6 fjernvarmeunit, som leverer varmen og det varme vand. Hele projektet er finansieret via den nye andelsforening, som hver deltagende beboer er blevet en del af ved at indskyde et beløb på 1.250 kroner og et fælles lån, som der afdrages på via varmeregningen.
Normalt, når almindelige borgere omlægger til vedvarende energi, skal de typisk lægge 50-100.000 kroner for at komme i gang med deres nye varmesystem. På den her måde kan alle borgere komme med for et lille beløb og stadig spare lidt i forhold til prisen på olie. Samtidig slipper de for alt besværet ved et oliefyr”, fortæller Morten og uddyber, hvordan METRO THERM kom på banen.
”Vi havde i samarbejde med vores rådgiver indhentet tilbud fra 2-3 leverandører, og METRO THERM kunne levere det bedste produkt til den bedste pris”, siger Morten, og Peder fortsætter:
”Alting er blevet leveret til tiden, og METRO THERM har været meget behjælpelige. Det der med at have en hotline, det er meget vigtigt, og det har jeg haft. Så jeg kan ikke sige andet, end det har været et rigtig fint samarbejde.”
Læs hele historien og se video HER.