Når den markante profil Kasper Guldager fra 3XN og GXN gæster årets Building Green, rettes fokus mod grønne forretningsmodeller og cirkulært byggeri. Den internationalt anerkendte arkitekt er en af hovedtalerne ved eventen, der foregår over to dage i november i Forum.
Prominente profiler og stjernearkitekter pryder programmet, når Building Green endnu engang slår dørene op i november. Store internationale profiler og hjemlige navne er med til at skabe opmærksomhed om eventen og trække byggebranchen bæredygtige aktører ind til to dages debatter og videndeling.
En af hovedtalerne ved årets Building Green er arkitekt Kasper Guldager, som er internationalt anerkendt for sit arbejde med cirkulært byggeri, cradle to cradle og grønne forretningsmodeller.
”Building Green er en vigtig event, fordi det er et forum, hvor vi kan netværke med hinanden og sætte fokus på bæredygtigt byggeri. Og det er afgørende, for vi kan kun løse branchens udfordringer, når vi samarbejder på tværs i hele værdikæden,” lyder det fra Kasper Guldager, som er partner i 3XN og direktør i tegnestuens innovationsselskab GXN.
Circle House – Verdens første cirkulære byggeri
Kasper Guldager er en vigtig stemme i branchen, når det kommer til cirkulært byggeri, og han deltager blandt andet på Building Green med boligkonceptet Circle House, som er udviklet i et samarbejde mellem hele 25 aktører. Projektet er verdens første cirkulære byggeri og det har som målsætning, at minimum 90 procent af en bygnings materialer kan genbruges uden at miste afgørende værdi.
”Circle House er et rigtigt godt eksempel på, hvordan vi kan tænke cirkulær økonomi, bæredygtighed og samarbejde i hele værdikæden,” siger Kasper Guldager om konceptet, og tilføjer:
”På Building Green vil vi også løfte sløret for andre konkrete projekter og internationale partnerskaber, hvor vi arbejder med vores visioner for cirkulær bæredygtighed og hvor økonomi, miljø, komfort og genanvendelse går hånd i hånd.”
Bæredygtige forretningsmodeller
Med projekter som Circle House demonstreres det, hvordan miljømæssig bæredygtighed og økonomisk gevinst kan tænkes sammen, og netop økonomisk bæredygtighed optager Kasper Guldager:
”Vi skal skifte fokus væk fra pris og kvantitet over mod pris og kvalitet, og vi skal udtænke forretningsmodeller, der kan synliggøre, at der faktisk er økonomi i at tænke bæredygtigt og langsigtet. For cirkulær bæredygtighed er faktisk en god forretning,” understreger Kasper Guldager.