Grøn energi giver varme bade og kolde øl på Roskilde Festival 2024

Studerende fra DTU, der har lavet den smarte anordning (fra højre): Aske Fromm Andersen, Anders Dam Frandsen, Rasmus Meier Knudsen og Emil Pfeiffer Kristensen. Foto: METRO THERM

I et samarbejde med DTU har METRO THERM i år medvirket til, at deltagere på årets Roskilde Festival kunne få både varme bade og kolde øl – alt sammen ved hjælp af en varmepumpe.

For nylig fik vi en henvendelse fra en håndfuld studerende fra DTU ScienceShow.

De studerende var i gang med et projekt, hvor de ville undersøge, hvordan de kunne optimere varmtvandsforsyningen på Roskilde Festival og på samme tid reducere CO2-aftrykket på festivalen.

For at komme i mål med projektet, skulle de bruge en varmepumpe, en varmtvandsbeholder og et stativ – og det ville vi hos METRO THERM naturligvis gerne levere til projektet.

Medskaber af projektet, Rasmus Meier Knudsen, beskriver projektet sådan her:

Vi har kigget lidt på, hvordan Roskilde Festival håndterer energiforbrug. Indtil nu har man ikke omlagt opvarmningen af badevand til elektrisk energi Derfor så vi en mulighed for at bruge nogle varmepumper til i stedet at elektrificere det og det og dermed reducere CO2-aftrykket.
– Rasmus Meier Knudsen

De gode ideer stoppede dog ikke her:

Vi fandt ud af, at vi kunne udnytte den kølende effekt af varmepumpen også, og på den måde køle øl ned. Så det vil sige, at vores projekt kan samtidig levere kolde øl og dejlige varme bade med et ret lille energiforbrug – og vigtigst af alt – med strøm fra elnettet, hvor CO2-aftrykket er ret lavt.
– Rasmus Meier Knudsen

For Chrestine Hedager Nielsen, projektkoordinator ved Roskilde Festival Powered by DTU Students, er det et oplagt projekt, da det netop lever op til Roskilde Festivals grønne ambitioner:

Det projekt som Science Show-drengene har lavet, hvor de kigger på energieffektivisering, det passer rigtig godt ind i den agenda og de ting, som Roskilde Festival leder efter løsninger på.
– Chrestine Hedager Nielsen

Kunne du tænke dig at høre mere, om de mange projekter, Roskilde Festival Powered by DTU Students, arbejder med? Så læs mere her.

Du kan også læse mere om, hvem og hvad DTU ScienceShow er lige her.

Og så kan du se mange flere af METRO THERMs kundecases lige her.