I 1973 lancerede FabricAir verdens første tekstilkanal og det blev startskuddet til en helt ny måde at tænke HVAC og indeklimasystemer.
Konceptet blev udviklet i samarbejde med det daværende Danish Meat Research Institute til brug i fødevareproduktion og en verdensomspændende succes blev skabt her i Danmark. Op gennem 80’erne fik arkitekter og rådgivende ingeniører verden over øjnene op for de mange fordele tekstilkanaler byder på. Konceptet spredte sig hurtigt og i dag leverer FabricAir tekstilkanaler til flere end 90 lande og en lang række forskelligartede projekter indenfor fødevarer, industri, laboratorier, detail, uddannelse, kontorer, messecentre og ikke mindst svømmehaller og sportsarenaer.
Effektiv luftfordeling og høj komfort uden træk og støj
I modsætning til konventionelle metalkanaler, der distribuerer luften punktvis, bliver luften i en tekstilkanal jævnt distribueret gennem hele kanalens længde. Det skaber uovertruffen komfort, uden træk, uden larm og uden kondens. kanalerne hæmmer bakterievækst og kan vaskes i en vaskemaskine, så systemet er også mere hygiejnisk end konventionelle metalkanaler.
Billeder: Indblæsningstekniske forskelle mellem metal og tekstil.
Konventionelle metalkanaler benytter armaturindblæsning (tv.). Med tekstilbaseret luftindblæsning fordeles luften jævnt i rummet (th.).
Velegnet til korrosive miljøer
Tekstilkanaler produceres af fibre, der ikke korroderer og permeabilitet forhindrer effektivt dannelsen af kondens. FabricAir har leveret tekstilkanaler til en lang række små og store svømmehaller og idrætsfaciliteter verden over. Den netop indviede Taastrup Svømmehal har tekstilkanaler, og flere andre idrætsfaciliteter har gennem årene fået gavn af tekstilkanalerne, inkl. Feddet Camping, Greve Svømmehal, SE-Arena & Skøjtehal i Vojens, Ringsted Multihal, og mange flere.