AI og automatisering i byggeriet

Vi lever i en tid, hvor bits og bytes snart er lige så vigtige som beton og beslag, når man bygger. Ifølge Building Green er digitalisering ikke længere en ’nice-to-have’, men en nødvendighed i værktøjskassen, når vi skal have byggebranchens CO2-udslip til at blive mindre. Men hvor langt er branchen villige til at gå for at udnytte de nye teknologier?

Byggebranchen står lige nu på kanten af en ny revolution. Fra BIM til AI og automatisering bliver der for hver dag udviklet nye og endnu mere revolutionerende digitale værktøjer, der potentielt kan revolutionere arbejdsgange og processer. For eksempel kan kunstig intelligens allerede hjælpe arkitekter med at forudse energiforbrugsmønstre, identificere ineffektive processer og foreslå forbedringer, længe før de selv når at opdage problemet, og det kan være en af grundene til at flere virksomheder allerede er begyndt at investere i digitaliseringen.

Sådan lyder det fra Building Green, der står bag det helt nye event BIM World Copenhagen, der indtager K.B. Hallen den 18. og 19. september. Eventen er Skandinaviens nye og store arrangement om digitalisering i byggebranchen, hvor der blandt andet kommer til at være fokus på hvordan AI potentielt kan transformere hele branchen.

Nye teknologier kræver tilvænning

Ny teknologi kræver ligesom så mange andre forandringer tilvænning. Det er for eksempel set før med telefonen og sociale medier – nye teknologier, der først blev mødt med skepsis, men som nu er uundværlige. Hvis vi skal i mål med den grønne omstilling, må vi være tålmodige og åbne for nye digitale værktøjer. De kan nemlig reducere fejl, styrke samarbejde, optimere ressourceudnyttelse og forbedre sikkerheden i vores projekter, lyder det fra Building Green.

Vejen til fuld digitalisering kommer nødvendigvis ikke uden udfordringer. Det er alment kendt at byggebranchen kan have tendens til at være et traditionelt konservativ, og implementering af nye teknologier kræver både tid og ressourcer – to ting, der kræver bevidste fra- og tilvalg fra. For mindre virksomheder kan omkostningerne ved digital omstilling også virke uoverkommelige, og spørgsmål om lovgivning og fremtidige krav fra EU kan hurtigt skabe bekymring. Men for at drage fuld fordel af AI og automatisering er det nødvendigt at finde en balance.

Digitalisering handler derfor ikke kun om teknologi – det handler også om mennesker. Det handler om at samle branchens forskellige aktører til en fælles mission: at bygge smartere, grønnere og mere effektivt, lyder det fra Building Green.

Ambitiøst program med talere fra ind- og udland 

Building Green har lanceret et ambitiøst program for BIM World Copenhagen, der bærer præg af vigtigheden af at få samlet hele branchen på tværs af værdikæden. Ifølge Building Green er BIM World Copenhagen relevant for alle i byggebranchen og ikke kun dem, der arbejder med BIM-værktøjer til daglig eller allerede er godt i gang med AI og automatisering.

Building Green vil med eventen sætte fokus på, hvordan digitalisering og nye digitale workflows og løsninger kan hjælpe byggebranchen i mål med bæredygtighedsambitionerne. I K.B. hallen vil der være tre scener med inspirerende talere og aktuelle debatter sammen med en udstilling af de nyeste, digitale løsninger til byggeriet.

Tilmeld dig i dag 

Se det store program til de 3 scener her