5 måder digitalisering kan revolutionere din måde at arbejde på

Vi hører det hele tiden: Digitalisering er fremtiden. Men hvad betyder det egentlig for dig, der står midt i byggepladsens larm og støv eller sidder på en tegnestue og designer fremtidens bygninger? Jo, det betyder alt fra færre fejl, øget bæredygtighed til bedre ressourceudnyttelse – og i sidste ende måske også, at dit arbejde bliver både nemmere og sjovere.

På programmet til BIM World Copenhagen, Skandinaviens største arrangement om digitalisering i byggebranchen udviklet af teamet bag Building Green, danner nøgleord som AI, BIM-software, digital twins, robotter, droner, data og dokumentering derfor også rammen for to dage fyldt med videndeling.

Men hvordan kan alt dette omsættes til din dagligdag, og hvad kan du se frem til at lære? Lad os se på de fem måder, digitalisering kan revolutionere din hverdag på:

1. Undgå dobbeltarbejde og fejlfyldte modeller

Har du nogensinde prøvet at have fornemmelsen af at du har lavet samme rettelse flere gange, fordi ændringer ikke bliver båret korrekt videre i projektet? Eller at der opstår fejl i overleveringen af materialet? Det er en irritation, de fleste kender. Digitale processer og workflows kan hjælpe med at effektivisere din proces, og gøre samarbejde på tværs af værdikæden mere gennemsigtigt og smidigt. Det betyder mindre stress, færre dyre fejl, mindre spild af materialer og ressourcer – og potentielt et lavere CO₂-aftryk. En ægte win-win situation.

2. Bliv bedre til dit arbejde 

Med digitale værktøjer får du mulighed for at lære nye teknologier, så du kan være på forkant med nye digitale muligheder og spændende ny teknologi, der muliggør en transformation af branchen – til gavn for både dig selv, din virksomhed og planeten.

3. Se ud i fremtiden 

Forestil dig at kunne se præcis, hvor dit projekt er på vej hen – uden at skulle gætte dig frem. Med digitalisering får du adgang til avanceret dataanalyse, som hjælper dig med at træffe de rigtige beslutninger, før problemerne overhovedet opstår. Det er lidt ligesom at have en krystalkugle, bare bedre.

4. Nye måder at arbejde på 

Digitalisering åbner døren til nye måder at arbejde på, som du måske ikke har tænkt på før. Forestil dig at bruge robotter, droner eller skræddersyede bygningsdele, der gør arbejdet lettere og mere præcist, hvilket betyder mindre affald, færre materialer og flere bæredygtige boliger.

5. Kend outcome, før input

Forestil dig, at du kan se, hvordan en bygning vil bruge energi og hvor meget CO2 den vil udlede, allerede inden den er bygget. Med digitalisering kan du simulere bygningens energiforbrug og se effekten af dine beslutninger om f.eks. materialer, før arbejdet går i gang. Du får klarhed fra starten, og det gør det lettere at træffe beslutninger, der sparer energi og reducerer CO₂-udslip.

6. Bonus fordel: ’Do more of what you love’

Digitalisering betyder også mindre papirarbejde og mere tid til det, der virkelig tæller – at bygge noget, du kan være stolt af. Det frigiver pludselig tid i din kalender til at gøre mere af dét, der oprindeligt tiltrak dig ved branchen. Måske du skal bruge tiden på at tegne, besøge byggepladser, videreuddannelse?

Men hvad så med udfordringerne?

Selvfølgelig er der også nogle bump på vejen, men de kan ikke alle løses digitalt. De skal løses i fællesskab, mens vi ser hinanden i øjnene og taler om både det gode og det svære. Derfor mødes branchen til BIM World Copenhagen d. 18. og 19. september i K.B. Hallen, der  får besøg af +30 eksperter og meningsdannere verden over til spændende debatter og oplæg om digitalisering som et revolutionerende værktøj i branchen.

Tilmeld dig her og vær i næste uge

Udforsk programmet her